Zalužani

Uručena uvjerenja za 38 polaznika obuke za Žandarmeriju

  • Izvor: Srna
  • 21.09.2021.13:17

U Zalužanima kod Banjaluke danas su uručena uvjerenja za 38 polaznika obuke pete klase za policijske službenike Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koji su uspješno okončali ovaj proces nakon tri mjeseca obuke.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su polaznici obuke za Žandarmeriju prošli fizičku, taktičku i vatrenu obuku.

- Na ovaj način nastavljamo dalje da obučavamo naše jedinice Žandarmerije širom Republike Srpske da bi mogli na terenu uspješno da sprovode sve akcije, borbu protiv organizovanog kriminaliteta, borbu protiv eventualnog izvršenja terorističkih akata i sve zadatke koji se postave pred njih - izjavio je Lukač novinarima.

Lukač je najavio da će ubrzo biti nastavljena obuka sa šestom grupom Žandarmerije iz svih jedinica Žandarmerije iz čitave Republike Srpske.

Ovom događaju, osim ministra Lukača, prisustvovali su direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešvić, kao i predstavnici Centra za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima.

Tagovi: