Dobra vijest za rekreativce

Uskoro nova bicilistička staza u Banjaluci

  • 18.08.2018. 19:41

Banjalučkim biciklistima malo je 15-ak kilometara biciklističkih staza koliko ih ima na području grada. Mimo toga, žale se i na trotoare koji su, često, jako uski ali i na brojne rupe koje moraju da zaobilaze. Posebno je teško malo dalje od centra. 

"Ti problemi nisu toliko ovdje oko centra grada uočljivi, ali u naseljima, konkretno odakle ja dolazim Starčevica nemamo ni jednu biciklističku stazu. Najveći problem je na mostovima gdje se ne mogu mimoići dva pješaka, a kamoli još proći biciklom, a ako se siđe pored rizično je zbog saobraćaja", istakao je Aleksandar Stojanović, biciklista. 

I brojni turisti koji dolaze u Banjaluku, ako se već i odluče da iznajme neki od nedavno postavljenih rent a bajkova, teško će se snaći uz sve gore nabrojane probleme. U Turističkoj organizaciji Banjaluke kažu da su svjesni problema ali da sami ne mogu mnogo. Problem su i parking mjesta za bicikle. 

"Utiče negativno, evidentno je da je manjak, što smatramo da će se u doglednom periodu poboljšati i da ćemo ih dobiti više, jer sa uvođenjem bicikala u gradu, ovih par punktova, to je za turiste jako dobro. Ne samo za turiste, nego i za sve građane", istakla je Irena Radojević, direktor Turističke organizacije Banjaluka. 

Ipak, ima i pokoja dobra vijest. Naselje Derviši dobiće biciklističku stazu.

"Dobili smo izvođača za trotoar od Hiper Korta prema Zalužanima, radi se o značajnom dionici 1.200 metara pješačke, biciklističke staze i oborinska kanalizacija", istakao je Slaviša Sandić, načelnik odjeljenja za saobraćaj i puteve. 

Stiže i apel vozačima automobila da ne parkiraju na biciklističke staze. Ionako ih nema mnogo i definitivno nisu mjesto za parking. 

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм