Helikopterski servis Republike Srpske

Uspješno izvršena dva vazdušna medicinska transporta iz Trebinja u Banjaluku

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2022. 15:49

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinskog osoblja Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske izvršili su danas, u ranim jutarnjim časovima vazdušni medicinski transport pacijentice iz Trebinja u Banjaluku.

"Pacijentica čiji su inicijali M.B. (60), koja boluje od maligne bolesti - multipli mijelom, po zahtjevu Opšte bolnice Trebinje, upućena je na dozu zračenja u Centar za radioterapiju UKC-a u Banjaluci", rekao je Srni direktor Helikoptreskog servisa Boban Kusturić.

Prema njegovim riječima, nakon ovog uspješnog vazdušno medicinskog transporta, izvršen je još jedan u poslijepodnevnim časovima, takođe, po nalogu Opšte bolnice Trebinje.

"Sa današnja dva vazdušno medicinska transporta, u ovoj godini ukupno je izvršeno 57, što je rekordan broj za ovu vrstu operacija. To je i znak da su bolničke ustanove u Republici Srpskoj ovu vrstu operacija prepoznale kao efikasan i brz način transporta pacijenata koji je zadnjih godina značajno doprinio povećanju kvalitete zdravstvenih usluga u Republici Srpskoj", naglasio je Kusturić.