Најаве

Узалудан посао: Наредних дана не перите аута

  • Извор: Кликс
  • 30.04.2024. 15:49

Наредних дана се савјетује да не перете ваше аутомобиле, јер би, с обзиром на најаве, то могао да буде узалудан посао.

Наиме, сахарска прашина је, ношена јаким јужним вјетровима, стигла и у БиХ.

Метеоролог Бакир Крајиновић, у разговору за "Кликс", објаснио је детаље овог феномена те најавио када се очекује врхунац концентрације прашине и када ће киша помоћи у чишћењу атмосфере.

Према ријечима Крајиновића, није ријеч о пијеску који остаје у сјеверној Африци због своје теже гранулације, већ о финијој прашини која се подиже и преноси преко Медитерана до југоисточне Европе, укључујући и Босну и Херцеговину.


Харис Џиновић има нову дјевојку - 15 година млађа од њега

Харис Џиновић има нову дјевојку - 15 година млађа од њега

Очекује се да ће атмосфера бити најзамагљенија 1. маја, иако концентрације прашине неће бити превисоке. Међутим, интересовање јавности за овај феномен увијек је изражено.

Кише које су предвиђене за 1. и 2. мај знатно ће смањити присуство прашине у ваздуху, чиме ће се атмосфера прочистити и вратити своју прољетну чистоћу и боје. Крајиновић истиче да ће већ 2. маја атмосфера бити знатно чистија, а епизода са сахарском прашином сматраће се завршеном након првих прољетних пљускова.

Метеоролог такође предвиђа идеалне временске услове за јутарње сате 1. маја, који ће бити топли и сунчани, с температурама које ће варирати од 10 до 19 степени, у зависности о регији. Сунчано вријеме пружиће савршен увод у Први мај, иако ће бити потребна заштита од УВ зрачења. Од поднева се очекује постепено наоблачење с јужних праваца, што ће резултирати локалним пљусковима и грмљавином у касним послијеподневним и вечерњим сатима.


Млади из Бањалуке и Кнежева иду пјешке до Острога да скупе новац за лијечење Сергеја

Млади из Бањалуке и Кнежева иду пјешке до Острога да скупе новац за лијечење Сергеја

Долазак првомајских пљускова означиће и промјену времена у наредним данима, с честим прољетним пљусковима који ће се измјењивати са сунчаним интервалима. Температуре ће се кретати у просјечним границама за ово доба године, с јутарњим температурама од 8 до 18 степени, овисно о дијелу земље.

Уз повремене падавине и ниже температуре, почетак маја донијеће промјењиво вријеме, али и добродошло освјежење и чишћење атмосфере од сахарске прашине која је привремено обиљежила крај априла.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: