Ђузел потврдио

Већ продато 2.000 карата за лет Мостар - Београд

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 10:32

Директор Аеродрома Мостар Марко Ђузел изјавио је Срни да је за летове на директној авио-линији између Београда и Мостара већ продато 2.000 карата, што је оцијенио као одличан почетак.

Ђузел је рекао да се директна авио-линија успоставља данас, када ће првим летом у Мостар стићи предсједник Србије Александар Вучић кога ће у Мостару дочекати државни и градски званичници, те да је организована свечана церемонија дочека уз водене топове и културно-умјетничка друштва.

Српски национални авио-превозник ће до Мостара летјети три пута седмично, и то понедјељком, петком и недјељом.

Директор Аеродрома наводи да ће "Ер Србија" до Мостара летјети авионима типа "ербас 319" и "ембраер 175", лет траје 50 минута, а карте коштају од 56 евра по смјеру, односно од 104 евра за повратно путовање у економској класи.

Ђузел је истакао да је авио-линијом са Београдом затворена прича о четири хаба - Минхен, Загреб, Рим и Београд, чиме се ријетко који аеродром може похвалити.

"Преко Београда ћемо бити повезани са 80 дестинација", рекао је Ђузел. Он је подсјетио да је у јуну прошле године Аеродором Мостар имао 500 путника, а на крају године 20.500.

"Имамо у плану удуплати број путника ове године", навео је Ђузел.

Генерални директор "Ер Србије" Јиржи Марек рекао је раније приликом потписивања уговора о успостављању линије да ће то позитивно утицати на економски и привредни раст, олакшати културну размјену и допринијети још бољој сарадњи на западном Балкану.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм