Veliki odziv Banjalučana u humanitarnoj akciji - Do 12 časova prodato 400 pica

  • 17.04.2021. 12:59

Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, održava se danas ispred hotela "Jelena" u sklopu TC "Emporium" u Banjaluci.

Akcija prikupljanja sredstava za novo srce Slobodana Kovačevića, ogleda se u prodavanju pica, čijih je ruku djelo poznatog pica majstora Siniše Maleševića.

Cijena pice iznosi 5 KM, a kako je ATV rečeno, do 12 časova prodati je 400 pica, što implicira da su se Banjalučani bar do te satnice, odazvali u velikom broju.

Pored toga, na svakoj kutiji je napisan humanitarni broj za Slobodana - 1457 koji će građani mogu pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.    

Akcija traje do 19 časova.     

Podsjećamo, Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска