Jačanje mjesnih zajednica

Veliko Blaško dobilo novo igralište i uličnu rasvjetu

  • 03.10.2018. 20:11

Veliko Blaško je dočekalo svoje prvo multifunkcionalno sportsko igralište, ali i puštanje u rad ulične rasvjete. Iz opštine Laktaši tvrde, ovo je način za jačanje mjesnih zajednica.

“Ovo je veoma značajno za Mjesnu zajednicu Klašnice, selo Veliko Blaško, ali je značajno i za sve mjesne zajednice na području opštine Laktaši", kaže Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši.

"Pokušavamo da djecu usmjerimo na sport, na zdrav život, da manje vremena provode na internetu, telefonima i ostalim stvarima, da se posvete zdravom životu", rekao je Dragan Stanković, predsjednik Mjesnog odbora Veliko Blaško.

Društveno odgovorne firme, opština Laktaši i kabinet predsjednika zajedničkim snagama su finansirali projekat.

“Ovo će biti primjer na kome ćemo mi to rješavati širom Republike Srpske, upravo da približimo sport mladim ljudima iz niza razloga, zato što to ne samo da razvija tijelo i duh, nego zato što ih pokušavamo izvući od zavisnosti od novih elektronskih uređaja, društvenih igara, da se jednostavno igraju na ovakav način", rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Sve je koštalo oko 130.000 maraka. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм