Zamjenik predsjednika US

Vidović o imamu iz Kozarca: Mahić je neznalica, uzurpator koji unosi nemir i konflikt

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2023. 21:30

Siniša Vidović oglasio se u svom stilu po pitanju govora mržnje glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu.

Vidović je poznat kao veliki poznavalac vjerskih običaja i uveliko je iznenađen da se u javnom prostoru našla ovako skandalozna snimka.

"Mi se trudimo da doprinesemo miru i suživotu, radimo na razvoju kako Republike Srpske tako i BiH, a jedan vjerski vođa koji bi trebao širiti mir i razumijevanje, iznosi ovakve stavove" jasan je Vidović.

On je dodao da se ovim incidentom mora pozabaviti nadležno Tužilaštvo i da javnost ne smije upasti u zamku širenja mržnje i netrepeljivosti prema pravoslavnom narodu.

"Interesuje me zašto sada ćute novinari koji nas  Srbe redovno žigosaju kao ekstremiste, a posebno mi nije jasno zašto se ni jedna NVO ne oglašava po pitanju ovakvog govora" pita se Vidović.

"Pozivam islamsku zajednicu u BiH da se aktivno uključi u rješavanje ovog slučaja jer nikome ovakvi ljudi i stavovi ne mogu donijeti dobro. Nema Amir puno izbora  gdje nakon ovakvih riječi može ići, u zatvor ili na liječenje od bolesne mržnje koja mu je pomutila razum" naglasio je Vidović za kraj. 

Da podsjetimo, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu kod Prijedora, Amir efendija Mahić održao je skandalozan govor pun mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom Savi nazivajući njega začetnikom fašizma, a SPC sektom.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.