Povodom najavljenog referenduma

Više od 500 osoba na skupu podrške politici načelnika opštine Višegrad

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2022. 10:12

Dom kulture u Višegradu bio je mali da primi sve građane koji su došli na tribinu SNSD-a gdje su sumirani ostvareni rezultati i istaknuta podrška politici načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, a povodom najavljenog referenduma o njegovom opozivu.

Na tribini je sinoć bilo više od 500 građana, a okupljenima su se obratili predstavnici Aktiva žena, penzionera i mladih, odbornici SNSD-a i Đurević, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a.

Đurević je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljenih, ističući da je sa skupa poslata jasna poruka - da Višegrad nema cijenu i da se sve radi za buduća pokoljenja.

On je rekao novinarima da se mora nastaviti tamo gdje se stalo 2020. godine.

"Već godinu i po dana sve je stalo, zbog par pojedinaca koji ne žele dobro gradu, opštini, sugrađanima. Vjerujem da će referendum biti pokazatelj svega što smo radili, da će narod biti protiv opoziva i da ćemo dobiti vjetar u leđa za izbore koji nas očekuju", naglasio je Đurević.

Odbornik SNSD-a Nedeljko Perišić poručio je da su sa skupa jasno rekli "ne" opozivu načelnika opštine Đurevića i "ne" prepuštanju grada političkim kalkulantima.

On je napomenuo da se na skupu moglo vidjeti šta je urađeno u prošlom mandatu, kada je postojala stabilna skupštinska većina.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je na skupu prikazana snaga ove stranke i da su sigurni u apsolutnu pobjedu 12. juna.

"Ne zaslužujemo da imamo ovakvu skupštinsku većinu, koja gura Višegrad u propast, nego zaslužujemo da imamo razvojne stvari, razvoj cijele opštine i života građana. Na skupu su se čule jasne poruke, da nismo za pokretanje opoziva, da nismo za blokiranje Skupštine, da nismo zato da se predstavnici Vlade tjeraju iz Višegrada", istakao je Andrić.

On je poručio da će se boriti da se Višegrad vrati razvoju i da se gurne u prošlost sramna skupštinska većina koja nije zabilježena u istoriji ovog grada.

"Na skupu smo vidjeli šta Višegrad želi, da Dom kulture nikada nije bio puniji i sigurni smo u apsolutnu pobjedu, kada će cijeli Višegrad reći da je protiv opoziva načelnika opštine Mladena Đurevića. To će nam biti dalji korak za vraćanje Višegrada u razvojne puteve i završetak sa ovakvim stanjem koje ne vodi ničemu, nego samo sujetama pojedinaca koje sve i pokreću", naglasio je Andrić.

Referendum o opozivu načelnika najavljen je za 12. jun.

Skupština opštine Višegrad izglasala je inicijativu o opozivu Đurevića. Inicijativu je podržalo 11 odbornika iz sedam stranaka, dok je protiv bilo 10 odbornika. Odbornici skupštinske većine načelnika optužuju za nepoštovanje zakona, Statuta opštine i Poslovnika o radu Skupštine opštine.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.