Odluka Vlade

Višečlane porodice obradovala pomoć od 750 KM

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2022. 19:10

Poruka o uplati na račun 750 KM danas je obradovala Tanju Kalabić iz Banjaluke. Majka je petoro djece. Po struci je profesor srpskog jezika ali je nezaspolena. U kući je kaže uvijek veselo. Pored vremena priča Tanja život sa petoro djece zahtjeva i više novca. Zato je kaže pomoć neophodna i uvijek dobrodošla. Ovakva pomoć će vjeruje Tanja biti i dodatni podsticaj za sve mlade koji odluče imati više djece.

"Naravno da je potrebno i neophodno u današnje vrijeme u ovoj situaciji. Ja sam nezaposlena već dugi niz godina ova podrška je zaista velika podrška. Višečlanim porodicama jedna velika pomoć, a mislim da je ujedno i podsticaj danas sutra za mlade ljude da se odluče da stvaraju iste takve porodice tako da je ovo jedno veliko hvala i mene kao majke i moje porodice", kaže Tanja Kalabić, majka petoro djece.

Ništa manje sreće ni na licima porodice Cvijetić iz Teslića. Najmlađe dijete ima dvije a najstarije deset godina. Dragana je nezaposlena i vodi brigu o kući i djeci. 750 maraka za sedmočlanu porodicu, naročito u ovom vremenu znači puno. 

"Meni će dobro doći za dva školarca i za ovo troje što su maloljetni mislim što ne idu u školu dosta znači. Baš sam zadovoljna i izenađena, jako prijatno sam iznenađena, dosta znači ovo 750 KM za nas sedmočlanu porodicu nama dosta znači, suprug radi, moje primanje je jako malo. Hvala svima ja sam svoju djecu za sebe rađala da su oni meni živi i zdravi", kaže Dragana Cvijetić, majka petoro djece.

Novčanu naknadu od 750 maraka porodice sa četvoro i više djece primaće sve dok je bar jedno dijete maloljetno. Ovo je još jedna u nizu mjera pronatalitetne ali i odgovorne politike  koju provodi  Republika Srpska. Najavljeno je da će do kraja godine to biti novčana pomoć a već sljedeće novčano primanje sa doprinosima.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.