Рођена у Аустрији

Вјенчали се Мадлен из Аустрије и Стефан из Требиња

  • Извор: АТВ
  • 02.03.2024. 14:08

Мадлен Колмајер која је рођена у Аустрији а коју је љубав довела у Требиње, данас је са својим изабраником Стефаном стала на луди камен.

Мадлен данас има 24 године и вјенчала се по свим српским обичајима са Требињцем Стефаном.

Мадлен и Стефан су се у народним ношњама, праћени породицом и пријатељима, вјенчали у православној цркви.

Пар се вјенчао у Саборном храму Преображења Господњег у Требињу.

Ова млада дјевојка прије три године крстила се у Херцеговачкој грачаници на Црквини. Како је тада рекла, она је завољела њега али и његову вјеру. Ипак, пресудио је одлазак у манастир Острог.

"Упознала сам Стефана, а кроз њега и православну вјеру. Прије пет дана смо били у манастиру Острог тамо сам осјетила једну велику енергију коју не могу описати. И зато сам се одлучила на крштење", рекла је тада Мадлен Колмајер.

Осјећај је савршен казала је за АТВ Мадлен након што се крстила. Промјенила је вјеру због љубави, то је подржала и њена породица.

"Православна вјера је по мени најљепша вјера и никад ми нигдје није било лијепо као у православној цркви. Моја породица је рекла ако је то твој пут онда то тако и уради", каже Мадлен Колмајер.

Стефан је рођени Требињац, а од малих ногу је боравио у Аустрији.

"Први пут смо били прије једно два мјесеца и ово је сада трећи пут да је ту, свиђа јој се, феноменално јој је у Требињу", рекао је те прилике Стефан Ћећез.

Млада Аустријанка каже да је у Требињу пронашла све, од животног сапутника преко вјере па све до куме. Како је тада признала, не би јој сметало остати овдје.

Ljubav i pravoslavlje Madlen iz Austrije doveli u Hercegovinu

Ljubav i pravoslavlje Madlen iz Austrije doveli u Hercegovinu


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: