Saobraćaj

Vozači, oprez: Klizavi kolovozi, magla smanjuje vidljivost

  • Извор: СРНА
  • 23.12.2021. 08:22

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ zbog jutarnjeg mraza kolovozi su klizavi, posebno u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima, a i magla smanjuje i vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i dionici Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom.

Izmijenjen je režim saobraćaja na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi, Lamovita-Ivanjska, na putevima Banjaluka-Stari Majdan dva, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera".

Režim saobraćaja izmijenjen je i na pravcu Mrakovica-Podgradci, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka-Gornja Vijaka dva-Razboj, zatim Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Tedin Han-Križ i u tunelu "Ugar".

Povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova aktuelne su na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo zbog radova na rekonstrukciji kolovoza.

Zbog deminiranja, od 8.00 i 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Poljice-Orline u mjestu Trbuk, grad Doboj, i na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje u distriktu Brčko.

Vangabaritni teret se prevozi na pravcima granični prelaz Brod-Karuše-entitetska granica, Caparde-granični prelaz Karakaj, granični prelaz Rača-entitetska granica Banj brdo, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, te entitetska granica Ledenice-Crkvina-Modriča-entitetska granica Karuše.

U FBiH, zbog redovnog održavanja, u tunelu "Karaula", na dionici Olovo-Kladanj, od 20.00 do 2.00 časa poslije ponoći doći će do obustave saobraćaja, a vozila će se preusmjeravati na zaobilaznicu starim magistralnim putem.

U tunelu "Crnaja" na putu Konjic-Jablanica, kao i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana zbog radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja.

Radovi su aktuelni i na pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo u mjestu /Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм