Стање на путевима

Возачи опрез: На овим дионицама опасност од одрона и клизишта

  • Извор: СРНА
  • 15.03.2024. 08:20

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, а на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због минерских радова, биће привремено обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Подроманија - Мокро - Сумбуловац - Рогоушићи - Доња Љубогошта, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у истоименом мјесту у периоду од 12.00 до 16.00 часова, у трајању од два пута по пет до седам минута.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја марта, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново-Гребак-Устиколина-Фоча.

Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона, могу користити и правац Сарајево-Рогатица-Устипрача-Горажде-Фоча.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком, саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација.

На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Саобраћај се привремено обуставља на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 7.00 и 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Данас почињу радови на дионици магистралног пута Јабланица-Потоци, због чега ће возила саобраћати наизмјенично, једном траком.

У току су радови на улазу у Неум /Столац-Неум/ због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу /Дубровачка улица/.

Санациони радови изводе се и на магистралним путевима: Жепче-Зеница, Чевљановићи-Нишићи, Груде-Витина а на мјестима извођења радова саобраћа се успорено, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.