ŽRS

Vožnja vozom za mališane dobojskog vrtića

  • Извор: АТВ
  • 29.05.2023. 19:41

Oko 300 mališana iz dobojskog vrtića „Majke Jugović“ uživalo je u besplatnoj vožnji vozom. Mališani uzrasta od tri do šest godina istinski su uživali. Vozili su se na relaciji Petrovo Novo – Doboj.

„Danas smo se u vozu vozili, pjevali pjesmicu i tako ostalo“, kaže Kristina.

 „Nisam se baš prvi put vozila, vozila sam se još jednom vozom sa drugarima. Bilo nam je bas lijepo i lijepo smo se proveli“, rekla nam je Julija.

Lijepo su se proveli i vaspitači. Njih 30 krenulo je u pratnju mališana. 

„Proveli smo divan dan u prirodi. Vrijeme nas je poslužilo, iako su najavljivalo loše vrijeme. Uživali smo, povratak vozom, to im je bilo nezaboravno isksutvo“, kazala je Anđelka Kuzmić, direktor JPU „Majka Jugovića“ Doboj.

Posebne putničke vožnje Željeznice Republike Srpske često organizuju kao društveno odgovorno preduzeće. Kažu, najveće je zadovoljstvo kada su putnici baš djeca. 

„Ova putovanja su svakako svojevrsna promocija željezničkog putničkog saobraćaja, koaj naše mališane od ranog djetinjstva upoznaje sa najpouzadnijim, najpovoljnijim, ekološki najprihvatljivijim vidom saobraćaja“,  rekao je Nikola Malinović, direktor Sektora za operacije u željezničkom putničkom saobraćaju.

Proteklog vikenda Željeznice Srpske realizovale su i besplatan prevoz 100 mladih odbojkaša iz Banjaluke do Doboja. Već sutra, kažu, organizuju posebnu vožnju za učenike iz Novog Grada do Mlinske Rijeke.