Kakvo nas vrijeme očekuje

Vraća se kiša: Pogledajte prognozu do kraja sedmice

  • Извор: АТВ
  • 20.06.2023. 09:36

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno.

Takođe, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično redukovati boravak na otvorenom.

U srijedu 21.06.2023, sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u četvrtak. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 °C.


Prasići duplo jeftiniji nego prije dva mjeseca

Prasići duplo jeftiniji nego prije dva mjeseca

Za petak se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći u Bosni naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38 °C.

Meteorolozi prognoziraju da će u subotu biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм