ATV

Radna grupa iznijela mišljenje

Vraćaju se maske?

 • Izvor: B92
 • 18.09.2023. 21:20

Radna grupa Ministarstva zdravlja iznijela je mišljenje da je neophodno obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama.

Radna grupa Ministarstva zdravlja za postupanje u uslovima pandemije kovida 19 danas je na sednici u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" donijela preporuke za postupanje na nivou primarne zdravstvene zaštite, bolničkih ustanova, kao i u vezi sa nošenjem maski u zdravstvenim ustanovama i vakcinacijom.

Na nivou primarne zdravstvene zaštite ukazano je na značaj testiranja pacijenata sa znacima i simptomima akutne respiratorne infekcije, prvenstveno i naročito onih koji imaju faktore rizika za razvoj teške kliničke slike, saopšteno je iz Batuta.

Mask kritikovao ukrajinsku kontraofanzivu: Toliko mnogo smrti za toliko malo!

Mask kritikovao ukrajinsku kontraofanzivu: Toliko mnogo smrti za toliko malo!

Donijeta je i odluka o obaveznom testiranju na kovid 19 svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, ukoliko imaju simptome akutne respiratorne infekcije i njihovoj obaveznoj kontroli i testiranju nakon preležane infekcije.

Obavezno je testiranje kontakata sa kovid pozitivnim licima u zdravstvenim ustanovama, u skladu sa važećim Stručno-metodološkim uputstvom za postupanje u uslovima pandemije kovid 19.

Skandal u Hilandaru: Pijani monah prebio drugog, prebačen u bolnicu

Skandal u Hilandaru: Pijani monah prebio drugog, prebačen u bolnicu

Na nivou bolničkih ustanova odlučeno je da testiranje pacijenata kao uslov za hospitalizaciju ostaje i dalje isti, u skladu sa važećim Stručno-metodološkim uputstvom za postupanje u uslovima pandemije kovida 19.

Neophodno je testiranje za prijem na hematološka i onkološka odjeljenja, kao i odjeljenja gerijatrije i odjeljenja na kojima se leče pacijenti sa primarnim i teškim imunodeficijencijama.

Sudar dva teretna broda u blizini Istanbula

Sudar dva teretna broda u blizini Istanbula

Neophodno je testirati sve pacijente koji imaju simptome i znake akutne respiratorne infekcije, u trenutku prijema na bolničko liječenje.

Zabrana posjeta u bolnicama je u nadležnosti Komisija za prevenciju bolničkih infekcija, svake zdravstvene ustanove.

Komisije za prevenciju bolničkih infekcija u zdravstvenim ustanovama su dužne da u narednih sedam dana izvrše procjenu epidemiološke situacije u svojoj ustanovi, da daju predlog mjera, kao i da nadalje redovno, kontinuirano prate epidemiološku situaciju u zdravstvenoj ustanovi u saradnji sa teritorijalno nadležnim institutom ili zavodom za javno zdravlje, a u skladu sa važećim Stručno-metodološkim uputstvom za postupanje u uslovima pandemije kovida 19.

Tri budžeta za tri godine, nula investicija

Tri budžeta za tri godine, nula investicija

Radna grupa je zauzela stav da je neophodno obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zdravstvenim ustanovama.

U pogledu bolničkih kapaciteta za smještaj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od kovida 19, radna grupa je stava da za sada nije neophodno dodatno proširenje kapaciteta, navodi se u saopštenju.

Pratiće se epidemiološka situacija i u skladu sa tim će Radna grupa blagovremeno reagovati i dati smjernice za uvođenje neophodnih promjena.

Šmit u Banjaluci, krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona!

Šmit u Banjaluci, krijući se i bez najave, kao bjegunac od zakona!

Kada je riječ o vakcinaciji, navodi se da se vakcinacija protiv kovida 19 sprovodi u skladu sa preporukama Stručnog komiteta za imunizaciju, a u skladu sa Stručno-metodološkim uputstvom Instituta za javno zdravlje Srbije.

Naglašen je značaj vakcinacije protiv kovida 19 i sezonske vakcinacije protiv gripa (koje se mogu aplikovati istovremeno ili u bilo kom vremenskom razmaku), s obzirom na predstojeću sezonu respiratornih infekcija, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

 • 18:10 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 18:11 Vremenska prognoza

  Svakog vikenda na programu ATV-a od 8:30h očekuje vas jedan od omiljenih vikend programa svih generacija i profila. U domaćoj produkciji, na šta smo posebno ponosni, emisija „Vikend vekerica“ već dugi niz godina na jedinstven način krasi program ATV-a.

 • 19:11 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša