Milan Novitović

Zaključiti sporazum o saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom

  • 28.11.2019. 17:09

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović izjavio je danas u Nišu na sastanku sa direktorima Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojanom Kostićem i Andrejom Mamčenkovim da će u narednom periodu biti rađeno na zaključivanju sporazuma o saradnji između ove dvije institucije.

Novitović je rekao da su mogućnosti kojima raspolaže Srpsko-ruski humanitarni centar nešto što je neophodno Republičkoj upravi civilne zaštite, te da bi realizacijom sporazuma bili omogućeni upotreba opreme i iskustva ovog centra u sklopu zaštite i spasavanja imovine i stanovništva Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o poboljšanju saradnje sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom, projektima koji su od regionalnog značaja, kao i o specijalističkim obukama predstavnika koje su se i do sada izvodile u ove dvije institucije, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Delegacija Republičke uprave civilne zaštite obišla je prostorije Srpsko-ruskog humanitarnog centra i upoznala se sa resursima i mogućnostima kojima ovaj centar raspolaže.

Zajednički stav direktora jeste da su obje institucije otvorene za dalju saradnju i unapređenje odnosa s ciljem zaštite i spasavanja stanovništva i imovine.