Stanje na putevima

Zbog kiše mokri kolovozi i učestali odroni

 • Izvor: Srna
 • 15.03.2023. 07:45

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) zbog kiše jutros se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a brojne su dionice sa odronima, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima zbog magle i niske oblačnosti smanjena je vidljivost.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj, pa se putnička vozila preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka, na putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

U toku su radovi u tunelu Čemerno na putu Brod na Drini 2-Vrba i u tunelu Sijeračke stijene na putu Dobro Polje-Miljevina.

Radovi se izvode na putevima Podvrsnik-Ljubinje, Brčko-Bijeljina i Vršani-Rača kod Velinog Sela, Srbac-Gornja Vijaka 1, Prijedor-Kozarac, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Klašnice 1-Nova Topola, Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, od petlje Johovac do Vukosavlja, od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2.

Vangabaritni prevoz kreće se na putu Gradiška-Granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-Granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, Brčko-Lepnica/Lončari, Karuše-Modriča, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona na putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na putevima u FBiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu zbog kiše u nižim, te mjestimično snijega u višim predjelima. U pojedinim dijelovima ima jakog vjetra i povećana je opasnost od odrona.

Na dionicama Glamoč-Mlinište i Novi Travnik-Bugojno /Rostovo/ magla i niska oblačnost znatno smanjuju vidljivost.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na magistralnom putu Jablanica-Mostar kod restorana "Zdrava voda", na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici u Kalesiji.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.