Влада Републике Српске

Женама на селу 90.000 долара до краја године

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2024. 14:25

Влада Републике Српске усвојила је информацију о спровођењу пројекта "Жене покретачи развоја у пољопривреди и руралним срединама" којим се планира додјела 90.000 долара за ову и исти износ за наредну годину.

Бесповратна средства ће се исплаћивати кроз постојећи механизам подстицаја у пољопривреди који спроводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Средства ће се исплаћивати у виду грантова за жене предузетнице у руралним срединама, а према условима које ће прописати Министарство, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Зајам од 7,6 милиона евра за четири психијатријске болнице у Српској

Зајам од 7,6 милиона евра за четири психијатријске болнице у Српској

Пројекат има за циљ да отклони структуралне баријере кроз увођење технологија, које би уштедјеле вријеме и рад и иновативне изворе финансирања, те кроз оспособљавање жена да се боље носе са изазовима, да побољшају стандарде живљења и социо-економски положај и животе својих породица у руралним срединама.

Главни циљ је оспособити кориснице кроз успостављање платформи за умрежавање и пружање свеобухватне обуке у пословању и управљању фармама, дигитализацији и другим вјештинама како у Републици Српској тако и у Федерацији БиХ.

Дио Зворника припаја се Лопарама

Дио Зворника припаја се Лопарама

Укупна вриједност пројекта за период мај 2023. – септембар 2025. године је 671.000 долара.

У информацији се наводи да је у настојању да се сузбије родна економска неједнакост и унаприједи економско јачање жена у руралним подручјима, овај пројекат покренула Организација УН за родну равноправност, у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду (ФАО) и уз подршку стратешког партнерства Шведске.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм