Objasnili sve

ŽRS objavile snimak nesreće: Auto se zabio u voz, zašto je rampa podignuta?

  • 10.08.2023. 18:32

Željeznice Republike Srpske objavile su snimak saobraćajne nesreće na pružnom prelazu Ljeb kod Stanara.

Na snimku koji je nastao tokom noći vidi se voz koji stoji, a na početku jedan automobil prelazi prugu. Nakon toga, voz počinje da se kreće da bi ubrzom drugi automobil velikom brzinom udario u jedan od vagona.

Međutim, na objavljenom snimku podignuta je bila rampa. Odmah je iz ŽRS objašnjeno šta se dogodilo. Naime, voz je stao upravo zbog rampe koja je u kvaru, a sve je odrađeno onako kako zakon nalaže.

"Vanredni događaj na PP „ LJeb“ opština Stanari

Noćas u 01.čas i 32 minuta na putnom prelazu „LJeb“ u opštini Stanari, došlo je do vanrednog događaja u kome je vozač putničkog vozila usled neprilagođene vožnje i bez obaveznog zaustvljanja ispred putnog prelaza, udario u teretni voz Željeznica Republike Srpske, koji se kretao na relaciji Omarska – Zenica.

Dobojka Anja Bla u centru skandala zbog eksplicitnog snimka

Dobojka Anja Bla u centru skandala zbog eksplicitnog snimka

Na licu mesta po prijavi vanrednog događaja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su uviđaj. Na teren su odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.

Na sreću povređenih u ovom vanrednom događaju nije bilo.

Policija traga za nestalim rukometašima u Hrvatskoj:

Policija traga za nestalim rukometašima u Hrvatskoj: "U šoku smo"

Na putnom prelazu „LJeb“ traju radovi na otklanjanju kvara na elektronskom uređaju.

Dok traju radovi, uređaj za svetlosno - zvučnu signalizaciju je isključen, a polubranici su zaključani i nalaze se u podignutom položaju.

Drumska siganlizacija je kako procedura i propisi nalažu zamračena.

Svi zakonski propisi u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, kada je uređaj za obezbeđivanje putnog prelaza privremeno u kvaru, su na snazi do ponovnog uspostavljanja redovnog rada signalno – sigurnosnog uređaja.

Mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

Brčak optužen da je prijatelju dao drogu od koje je preminuo

Brčak optužen da je prijatelju dao drogu od koje je preminuo

Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te napominjemo da bezbednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu „LJeb“, niti u jednom momentu nije ugrožena.

Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

Željeznice Republike Srpske zahvaljuju se na strpljenju i razumevanju svim učesnicima u saobraćaju, dok traju radovi na otklanjanju kvara", saopštili su iz ŽRS.

Veštačka inteligencija može lako i precizno da sazna vaše onlajn lozinke

Veštačka inteligencija može lako i precizno da sazna vaše onlajn lozinke


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.