Zvijer iz Dervente odstrijelio pripadnik MUP-a Republike Srpske

  • 25.10.2020.16:23

Napokon je dolijao i krnjinski gorostas-divlji vepar zulumćar, koji je nemilosrdno harao i pravio štetu derventskim krajem i ovim dijelom Posavine.

Mirne ruke i dobrog pogleda bio je Neven Puljanović, predsjednik nadzornog odbora derventskog Lovačkog udruženja „Motajica“,  inače, sin-nasljednik dugogodišnjeg i trofejnog lovca Milenka Puljanovića.

Haračlija, kapitalac, odstreljen je na Krnjinu, u zoni 6, lovačke sekcije Velika Sočanica. Vaga je pokazala da je bio težak čak 223 kilograma.

- Očito da je riječ o vepru samotnjaku koji je sišao sa neke okolne planine. Silno se osjećao pa nije mnogo mario ni na kerove. Iskoristio sam taj trenutak pa sam ga, iz karabina, najprije prvim pogodio a potom drugim hicem smrtno ustrijelio-kaže, za „Novosti“, Neven, inače, višestruki domaći i internacionalni šampion u borilačkim vještinama i pripadnik MUP-a RS.

Odstrel ovako impozantnog primjerka, uz vještinu našeg Nevena Puljanovića, ne bi bilo moguć bez vrhunskih kerova i pomoći kolega lovaca. Redovnom prihranom i čuvanjem divljači nastavljamo sa domaćinskim gazdovanjem, saopštili su iz LU „Motajica“. 

(Novosti)