Након тровања у Хрватској

Агенција за безбједност хране се огласила о Кока-Колиним производима у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 12:49

Агенција за безбједност хране Босне и Херцеговине саопштила је данас да ниједан производ који је тренутно предмет повлачења и опозива у Хрватској није увезен у БиХ.

Ово су повратне инфорамције које су Агенцији стигле из „Кока Кола ХБЦ Б-Х д.о.о Сарајево“.

„Како се наводи у објашњењу, робне марке Кока-Кола Оригинал Тејст 0.5l (PET), Кока-Кола Оригинал Тејст и Кока-Кола Зиро производе се локално за тржиште БиХ у пунионици у Сарајеву, те се исте такође не извозе из БиХ на тржиште Републике Хрватске“, саопштено је из Агенције за безбједност хране БиХ.

Из ове Агенције напомињу да су све доступне информација доставили на знање и надлежно поступање инспекцијским органима у БиХ.

Подсјетимо, више људи се перетходних дана јавило љекару због сумње да су се отровали након што су пили газирана пића.

Жељко Крзнарић, директор Завода за гастроентерологију и хепатологију КБЦ-а Загреб, изјавио је да је јучерашњи дан прошао мирно, али да се јавило још грађана због сумње на тровање пићем.

"Јавило се 11 грађана који су наводили сумњу коју би могли повезати с ингестијом безалкохолног пића, али ниједан није захтијевао озбиљнију обраду. Укупно би то у КБЦ-у било 18 људи који су се јавили, ниједан није хоспитализован. У првом дану двоје болесника је имало блаже црвенило у усној шупљини и једњаку, али су отпуштени кући", рекао је он.

Компанија Кока-Кола у Хрватској је данас истакла како је пиће Ромерквел Емошн Блубери Помегранате 330 ml сигурно за конзумацију. Такође, из компаније истичу како њихове интерне анализе и даље не показују неправилности у производњи било којег производа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм