Успорава раст

Амазон отпушта стотине радника

 • Извор: Б92
 • 04.04.2024. 22:23

Одјељење за рачунарство у облаку компаније Амазон отпушта стотине запослених у својим технолошким, продајним и маркетиншким јединицама.

"Идентификовано је неколико циљаних области организације које треба унаприједити како би се наставио фокус на кључне стратешке области за које вјерујемо да ће пружити максималан утицај. Нисмо олако донијели ове одлуке и посвећени смо подршци запосленима док прелазе на нове улоге у Амазону и шире", рекао је портпарол Amazon Web Services.

Уносна AWS јединица биљежи успоравање раста продаје у посљедњим кварталима пошто су компаније смањиле своју потрошњу у облаку због растућих каматних стопа. Руководиоци Амазона изразили су одређени оптимизам у фебруару када су рекли да тржиште поново почиње да показује знаке убрзања, пише Seebiz.

До смањења запослених у AWS технолошком тиму дошло је након што је Амазон рекао да ће уклонити системе плаћања без благајне у својим Fresx продавницама у Сједињеним Америчким Државама.

AWS јединица укључује тимове који надгледају технологију без благајника под називом Just Walk Out, као и Dasx паметна колица и Amazon One технологију плаћања засновану на длану. Тим за технологију продавница је премјештен из Амазонове малопродајне групе и спојен са одјељењем за рачунарство у облаку 2022. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска