Успорава раст

Амазон отпушта стотине радника

  • Извор: Б92
  • 04.04.2024. 22:23

Одјељење за рачунарство у облаку компаније Амазон отпушта стотине запослених у својим технолошким, продајним и маркетиншким јединицама.

"Идентификовано је неколико циљаних области организације које треба унаприједити како би се наставио фокус на кључне стратешке области за које вјерујемо да ће пружити максималан утицај. Нисмо олако донијели ове одлуке и посвећени смо подршци запосленима док прелазе на нове улоге у Амазону и шире", рекао је портпарол Amazon Web Services.

Уносна AWS јединица биљежи успоравање раста продаје у посљедњим кварталима пошто су компаније смањиле своју потрошњу у облаку због растућих каматних стопа. Руководиоци Амазона изразили су одређени оптимизам у фебруару када су рекли да тржиште поново почиње да показује знаке убрзања, пише Seebiz.

До смањења запослених у AWS технолошком тиму дошло је након што је Амазон рекао да ће уклонити системе плаћања без благајне у својим Fresx продавницама у Сједињеним Америчким Државама.

AWS јединица укључује тимове који надгледају технологију без благајника под називом Just Walk Out, као и Dasx паметна колица и Amazon One технологију плаћања засновану на длану. Тим за технологију продавница је премјештен из Амазонове малопродајне групе и спојен са одјељењем за рачунарство у облаку 2022. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм