Novi problemi

BMW zaustavlja proizvodnju zbog rata u Ukrajini

  • Извор: Агенције
  • 03.03.2022. 10:18

BMW će tokom sljedeće sedmice privremeno obustaviti proizvodnju u nekoliko svojih ključnih fabrika jer ne može dobiti potrebne dijelove od dobavljača iz Ukrajine.

Njemačke fabrike ovog proizvođača automobila u Minhenu i Dingolfingu, kao i fabrika Minija u Oksfordu u Engleskoj i pogon BMW-a u Austriji zaustaviće proizvodne trake, dok se preostale fabrike u Lajpcigu i Regensburgu suočavaju sa prilagođavanjem proizvodnje novonastalim okolnostima, rekao je portparol BMW-a za Frankfurter algemajne cajtung.

Iako se sve te fabrike nalaze daleko od Ukrajine, BMW se oslanja na fabrike koje se bave proizvodnjom komponenata u zapadnoj Ukrajini.

Naime, električni kablovi su proizvod Leonija, kompanije koja ima dva pogona u Ukrajini.

Leoni je najavio da će povećati proizvodne kapacitete na drugim mjestima kako bi minimizirao probleme as proizvodnjom, ali razumije da BMW razgovara i sa drugim dobavljačima kako bi obezbedio alternativne izvore dijelova.

BMW nije jedini njemački proizvođač automobila koji je zbog ukrajinske krize prisiljen da zaustavi proizvodnju u svojoj matičnoj zemlji. Volkswagen je zaustavio proizvodnju u fabrici Cvickau, od utorka do petka, dok će pogon u Drezdenu biti zatvorena od srijede do petka.

(Revijahak)

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.