Цазин

Дала отказ на државном послу и развила свој бизнис

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2023. 06:30

У Цазину, али и цијелој Крајини за Елману Жунић сви знају.

То је жена која стоји иза Залогаја задовољства који су обавезни на сваком слављу у крајишкој регији.

За "Сензор.ба" је говорила о томе како је дошло до тога да напусти државни посао и покрене властити бизнис.

Елмана је по струци професор биологије. Радила је у једној цазинској средњој школи.

Несрећа је задесила њену породицу током пандемије корона вируса када је изгубила четири блиска члана породице.

Тада је, да би ублажила тугу и скренула мисли на љепше ствари, почела припремати ситне залогајчиће за своју породицу, познате канапее.

Муж је одмах препознао потенцијал у томе и наговорио је да припреми већу количину тих залогајчића и да продају препусти њему.


Трагали за олупином авиона МХ370, нашли нешто неочекивано

Трагали за олупином авиона МХ370, нашли нешто неочекивано

"Наш бизнис започео је као одређена дистракција од свега што се дешавало за вријеме короне. Муж, наш син и ја смо поприлични гурмани када је храна у питању, тако да смо управо то заједничко вријеме проводили кувајући, тестирајући нове рецепте, начине сервирања и слично. Онда смо временом почели припремати и за комшилук, наравно. Тада је мој муж дошао на идеју да би се све то што радимо могло и продавати, јер је нешто сасвим ново и другачије на нашем простору. Ја сам изричито била против, али данас сам свакако сретна што сам попустила и што је тако започело остварење мог сна названог 'Залогаји задовољства'", објаснила је.

Како је дошло до тога да када угледају на столу “Залогај задовољства”, сви одмах знају ко стоји иза тога, Елмана објашњава:

"Залогаји задовољства су другачији и аутентични, јер управо у сваком залогају осјетите љубав и задовољство којим се направљени. Концепт по којем смо другачији јесте фингер фуд храна, за коју вам није потребан прибор за јело, већ само ваше рукице и добар апетит. Једини смо тренутно у Цазину који се бавимо кетерингом на овакав начин и то је оно што нас, а самим тим и наше клијенте, чини посебним и другачијим. Поносна сам на наше заједништво којим смо у ове двије године успјели одрадити сваки договорени посао, као и на то да смо постали неизоставни дио бројних славља широм УСК. Довољно је да кажем да су датуми, нпр. у августу годину дана унапријед резервисани. Такође, поносна сам на чињеницу да, по потреби, запошљавамо и додатне четири особе што јасно говори о визији коју имамо у будућности”.

За припрему својих делиција Елмана користи углавном локалне производе.

“У припреми наших производа трудимо се, свакако користити што више домаћих брендова, али користимо и сировине наших локалних произвођача. Тако нпр. јаја узимамо искључиво на селу, кукурузне багете нам прави наша пријатељица Јасмина од сојрдог тијеста, картонску амбалажу за паковање, пладњеве исто тако набављамо код наших Цазињана. Јако пуно водимо рачуна о квалитети намирнице коју користимо, тако да уколико можемо купити домаће, а квалитетно то ће увијек бити наш први избор”, поносно истиче и објашњава шта све тренутно има у понуди:


Са бившом женом и сином живи у шупи без воде и прозора: Прима свега 150 КМ

Са бившом женом и сином живи у шупи без воде и прозора: Прима свега 150 КМ

“Залогаји задовољства су заиста разноврсни када је понуда хране у питању. Свакако најтраженији су наши мини хамбургери, гдје се свака кифлица ручно важе и обликује. За 4 дана манифестације на којој смо учествовали успјели смо направити и продати преко 2.000 комада, што само по себи говори о њиховој препознатљивости. Осим мини хамбургера ту су канапеи, кифлице са сиром, мафини (слатки и слани), ластина гнијезда, кексићи, слани ролати, торте од лубенице, плате које садрже 9 различитих врста залогаја и слично. Увијек се трудимо када припремамо кетеринг за одређеног клијента да његови гости могу да бирају од месних производа, па до оних који су вегетаријански или глутен фри. Наш циљ је, сретан и сит гост, а задовољни домаћини”, појаснила је и ставила нагласак на свјежину:

“Наши производи су доступни искључиво по наруџби. Разлог је једноставан, желимо да свако добије свјеж и квалитетан производ који је наручио. Наравно, прилагодимо се времену које одговара нашем клијенту, па макар то значило и да се устане у пет сати ујутро да се стигне одрадити договорено. Постоји свакако и могућност доставе уз договор са клијентом”, истиче Елмана.


Из Сингапура дошао на концерт Баје Малог Книнџе: Прекрстио се и запјевао на српском

Из Сингапура дошао на концерт Баје Малог Книнџе: Прекрстио се и запјевао на српском

“Чињеница да сам ја напустила 'сигуран' државни посао у школи и приоритет дала овом бизнису јасно говори колика је моја љубав према томе што радим. Људи око мене се могу уморити, али ја тешко. Када наступи умор то је физички умор, који се лако ријеши, али моје задовољство према овом што радим је бесконачно. Свака пригода је код нас обиљежена посебном понудом, па тако имамо одређене понуде за Бајраме, за Дан жена или за Нову годину, па наши клијенти то знају и чекају да баш ми будемо ти који ће својом храном увеличати њихово славље. Управо то је наша снага за даље, као и жеља да другима будемо примјер да само оно што се ради срцем и љубављу може бити успјех”, закључује разговор ова вриједна жена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!