Srbija

Danijel dao otkaz u firmi i od hobija napravio veliki biznis

  • Извор: Телеграф
  • 08.05.2023. 14:05

"Kreativni razbojnik" ime je jednog Laćarca Danijela Šojića (36), koji je odlučio da batali posao u firmi, i da krene putem svojih snova.

Njegova kreativnost vukla ga je na drugu stranu, nije čovjek koji je želio da radi u nekoj korporaciji, ali jeste od ručnog rada i svih sloboda koje mu taj zanat pruža.

Za "Telegraf Biznis", Danijel otkriva detalje svog posla, kao i to kako je postao "Kreativni razbojnik".

"Sve je počelo prije nekih pet godina, radio sam u jednoj firmi, ali sam odlučio da se posvetim ovom poslu. Od drveta pravim sve, krenulo je od toga da drugarima nešto napravim kako kad im zatreba. Sve je počelo iz šale, a na kraju je preraslo u posao", priča Danijel.

Kako kaže, od drveta pravi sve, a ime koje privlači klijente nametnutno je spletom okolnosti.

"Moja supruga i ja nismo ni znali čime ćemo se baviti, pa smo tako slučajno počeli ovim poslom. Moj prvi posao je bio kada je jedan prijatelj otvorio neki kao bar, ja sam pravio daske za posluženje, i tada je počeo da se razvija biznis. Ljudi su dolazili sa raznim idejama, a onda je odem na neki američki sajt, pa nađem nešto i ponudim, 'krao' sam ideje, ali ne u potpunosti,  tako je i nastalo ime 'Kreativni razbojnik'", priča Danijel kroz smijeh.

Danijelova ruka je svašta napravila, a onda je došao zahtjev koji nije mogao da ispuni.

"Kažem vam, svašta sam pravio ali jednom su me pozvali i pitali da napravim ikonu na CNC mašini, to nije moguće, i to je baš zahtjevno, zbog toga sam i sam morao da odbijem posao", priča on.

Za budućnost nema velike planove, veoma je skroman i vrijedan.

"Nemam neke planove, želim da kupim još neku mašinu, da sredim malo objekat, razradim biznis i zaposlim barem još jednu osobu. Ne bih volio veliku firmu, to su i velike brige, ovako da ima posla i da lijepo radimo. Proširili smo asortiman, pravimo svakakve stvari ali one sitne idu najbolje. Sada smo počeli da pravimo kutije za nakit, traju koliko i brak (smijeh)", priča Danijel.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник