Игра важну улогу

Дижете кредит за стан или кућу - због тајанственог играча банка може да вас одбије

  • Извор: Мондо.рс
  • 25.03.2024. 11:30

Ако сте мислили да је највећи стрес приликом аплицирања за стамбени кредит само одобрење истог, варате се.

Стрес наступа један корак раније. Оног момента када смо одлучили да уђемо у сагу звану "куповина сопственог крова над главом", упозорили су нас да на ово обратимо посебну пажњу. Односно, на ову особу.

Ова реченица најбоље описује тренутно стање на тржишту некретнина.


Тајни симбол на снимку Кејт Мидлтон носи снажну поруку

Тајни симбол на снимку Кејт Мидлтон носи снажну поруку

Таман када помислите да 'ваш кључ у руке' зависи само још од банке, а на шта ви свакако не можете да утичете, од банкарског савјетника или савјетнице добићете потврду о улози 'тајанственог играча', односно особе која вам може у 15 минута одлучити судбину кредита, а то је процјенитељ некретнине.

У питању су независни процјенитељи, који немају везе са банком, и имају задатак да процијене да ли је цијена за коју сте се руковали са продавцем реална.

Да ближе појаснимо, ова ставка је незаобилазна приликом одабира кредита и може коштати и неколико стотина марака.

Процјенитељ је ту да премјери некретнину за коју сте се одлучили, провјери да ли се квадратура поклапа са оном која је уписана у катастру, забиљежи стање затечене некретнине... у суштини - оцијени да ли је договорена цијена нешто што се исплати банци да одобри, преноси "Мондо".


Ово је биљка којом су се дјеца отровала у вртићу

Ово је биљка којом су се дјеца отровала у вртићу

Зашто је његова улога тако битна?

Па врло једноставно, ако процјенитељ закључи да стан вриједи мање од договорене цијене са продавцем, банка може да вас одбије за кредит.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина