Ministarstvo trgovine i turizma Srpske

Do danas izdata 1.522 turistička vaučera

  • 03.07.2020.16:06

U Republici Srpskoj su od 15. juna do danas izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Time je, u okviru projekta dodjele turističkih vaučera, građanima generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske.

Prema dosadašnjoj evidenciji resornog ministarstva, najveći broj izdatih vaučera odnosi se na smještaj koji je u turističkoj ponudi u banjskim centrima širom Srpske.

Velika je zainteresovanost i za odmor u prirodi i boravak na otvorenom koji su u ponudi u Nacionalnom parku "Sutjeska", kao i za turističku ponudu grada Trebinje, te Etno-sela "Stanišići" u Bijeljini.

Pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera u iznosu od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa mjestom prebivališta na području Srpske, uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske, a koji rezerviše smještaj u ugostiteljskom objektu od minimalno tri noćenja.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske podsjećaju da se građani za vaučer mogu prijaviti do 10. novembra, a iskoristiti ih do 15. decembra.

Prema evidenciji, na današnji dan prijavljena su 64 ugostiteljska objekta za smještaj u kojima je moguće izvršiti rezervaciju, kao i 24 turističke agencije posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj.

Evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija svakodnevno se ažurira i dostupna je na internet stranici Ministarstva /www.mtt.vladars.net/.

Svi ugostiteljski objekti i turističke agencije, koji su zainteresovani da učestvuju u projektu i ispunjavaju propisane uslove, imaju pravo da se prijave Ministarstvu trgovine i turizma do 1. novembra.