Предсједник Српске

Додик: Очекујем подршку укидању ПДВ-а на прву некретнину

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2023. 13:01

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће ова странка и даље заговарати рјешења којим се покушава помоћи обичним људима у БиХ, наводећи да је један од примјера за то измјена Закона о ПДВ-у којим би се укинуо ПДВ на куповину прве некретнине.

Он је изразио наду да ће измјене овог закона подржати и друге политичке партије на нивоу БиХ, која како је рекао, нема уставно право да регулише ово питање.

"У пракси је та прича наметнута као нелегитимна, зато ћемо покушати да помогнемо људима у БиХ", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Одговарајући на питање о иницијативи посланика СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца, Додик је рекао да сви имају право да покрећу иницијативе, али да, према његовим сазнањима Кошарац нема кривичну пријаву нити је против њега покренут кривични процес.

"Сташа Кошарац је министар кога смо ми предложили и стојимо иза њега. Уколико се ми увјеримо да то превазилази законом предвиђене облике понашања, неће требати никаква друга иницијатива, довољни смо ми, али нећемо прихватити да опозиција то предлаже, јер то раде из калкулантских разлога", истакао је Додик.

Додик је поручио да се не могу прихватити приједлози опозиције да смјењују министре СНСД-а, наглашавајући да се смјена Кошарца неће десити.

Посланици клуба СДС – ПДП – Листа за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ јуче су покренули иницијативу за смјену Кошарца, због сумње да је, чинио ову врсту насиља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина