Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske

Dojčinović: Ne podržavamo proteste već mirne dogovore

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2023. 10:55

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je da su u Udruženju voćara donijeli odluku još prije 15 godina kada su osnovali Udruženje i da je dan danas poštuju, a to je da ne ne podržavaju nikakve proteste jer žele pregovore.

"Želimo da pregovaramo, nekim mirnim i lijepim putem da to riješimo, ne miješamo se u politiku, politika nas ne interesuje, nas interesuje poljoprivredna politika", rekao je Dojčinović.

Dojčinović je istakao da, kada su u pitanju porezi, nisu zadovoljni, ali da pregovaraju sa nadležnima.

"Radimo na tome da sa nadležnim institucijama pregovaramo da se naši predlozi usvoje i da ipak imamo neke rezultate", rekao je Dojčinović.

On je rekao da je Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske održao sastanak sa Vladom Srpske te da su uspjeli da postignu dogovor.

Razgovari smo sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savom Minićem, ministrom finansija Zorom Vidović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i iznijeli smo svoje zaključke i dali predloge", rekao je Dojčinović.

Dojčinović je istakao da su došli do dogovora što se tiče poreza te da je samo problem taj dio za 2021. i 2022. godinu što će biti riješeno.

On se osvrnuo na proteste semberskih poljoprivrednika koji bi se trebali danas održati.

"Mi proteste ne podržavamo i mi sa njima nećemo ići, oni koji neće to da prihvate neka protestuju bez razlike o kome se ralmo", rekao je Dojčinović te dodao:

"Mi ćemo ići u pregovore, za nas je bitna cijela Republika Srpska, mi ispred Saveza predstavljamo sve proizvođače, a jednu grupaciju predstavljaju ljudi koji neće sa nama da pregovaraju, koji neće sa nama da uđu u Savez, a nisu registrovali udruženja na republičkom nivou i naravno da ne mogu ni pregovarati".

On je istakao da semberski poljoprivrednici više vole pregovarati sa udruženjima iz Federacije, mada Federacija više djeluje na političkom nivou i to ide više na štetu naših proizvođača.

"U Federaciji bi trebali da prave proteste, a oni su zadovoljni, a štete našim poljoprivrednim proizvođačima i cijeloj Republici Srpskoj", jasan je Dojčinović.

Marinković za ATV: Ne podržavamo protest poljoprivrednika u Semberiji

Marinković za ATV: Ne podržavamo protest poljoprivrednika u Semberiji



Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок