ATV

Credit Suisse

Država spasavala: Klijenti iz banke povukli skoro 70 milijardi dolara!

 • Извор: Агенције
 • 24.04.2023. 10:35

Švajcarska banka Credit Suisse otkrila je razmjere povlačenja novca koje je dovelo do njenog spasavanja od strane države u martu.

Banka je objavila je da je 61,2 milijarde švajcarskih franaka (68,6 milijardi dolara) povučeno u prva tri mjeseca ove godine.

Provalio grešku na bankomatu, dizao pare i postao milioner

Provalio grešku na bankomatu, dizao pare i postao milioner

Odjeljenje za upravljanje bogatstvom Credit Suissea je krajem marta smanjio iznos aktive kojom je upravljao na 502,5 milijardi franaka, što je skoro 29 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Klijenti Credit Suisse počeli su izvlačiti novac iz banke nakon što su je zahvatila tržišna previranja koja su uslijedila nakon bankrota Silicon Valley Bank i Signature Bank u SAD u martu.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka dobila presudu protiv firme Bitminer Factory

UniCredit Bank a.d. Banja Luka dobila presudu protiv firme Bitminer Factory

U Švajcarskoj su vlasti sastavile paket spasavanja za Credit Suisse koji je uključivao više od 200 milijardi franaka finansijskih garancija, a konkurentska banka UBS pristala je da preuzme Credit Suisse.

U Republiku Srpsku stižu banke na točkovima

U Republiku Srpsku stižu banke na točkovima

Credit Suisse je stvarao gubitke i suočio se s nizom problema posljednjih godina, uključujući optužbe za pranje novca, javlja BBC.

Pratite nas i putem Vibera

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.