Analiza

"Fajnenšl Tajms": Srpska među najpovoljnijim destinacijama za investiranje u Evropi

  • Izvor: Srna
  • 16.03.2023.14:02

Republika Srpska je prepoznata kao jedna od najpovoljnijih destinacija za poslovno investiranje u Evropi, a grad Trebinje je rangiran na visokoj osmoj poziciji u kategoriji mikroevropskih gradova za budućnost, prema analizi časopisa "Fajnenšl tajms" o atraktivnosti evropskih gradova i regiona za ulaganje u 2023. godini.

Iz Gradske uprave Trebinje navode da je redovna godišnja analiza za ocjenu atraktivnosti evropskih gradova i regiona za ulaganje u 2023. godini, koju sprovodi časopis "Fajnenšl tajms" objavljena u magazinu "FDI intelidžens", ponovo prepoznala Republiku Srpsku kao jednu od najpovoljnijih destinacija za poslovno investiranje u Evropi.

"Ovu laskavu titulu Srpska je dobila zahvaljujući ukupnoj strategiji za promociju ulaganja", navodi se u saopštenju.

Grad Trebinje je, kako je istaknuto, rangiran na visokoj osmoj poziciji u kategoriji "mikroevropski gradovi za budućnost - strategija za promociju ulaganja FDI" (strane direktne investicije).

"Plasman na listu najboljih investicionih destinacija u jugoistočnoj Evropi u kategorijama direktno zavisi od kvaliteta i kreativnosti odgovora opština, po sadržaju i jeziku: ekonomski potencijal, isplativost, infrastruktura, povoljni uslovi poslovanja, radno okruženje i strategija za promovisanje stranih investicija", navodi se u saopštenju.