"Gas-res"

Gas u Srpskoj poskupljuje za oko 16 odsto

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2022. 15:30

Cijena prirodnog gasa u Republici Srpskoj za treći kvartal ove godine u odnosu na cijenu iz drugog kvartala će porasti za oko 16 odsto, rečeno je Srni iz kompanije "Gas-res".

Prema ugovoru koji "Gas-res" ima sa "Gasprom eksportom", koji se realizuje od 2015. godine, cijena prirodnog gasa se utvrđuje svakog kvartala i proračunava na osnovu naftne formule, tačnije cijena prirodnog gasa na kvartalnom nivou može rasti ili padati u skladu sa kretanjima cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu.

"U kvartalnoj promjeni cijene nema ništa vanredno ni novo, ona se obračunava po postojećim ugovornim uslovima", navode iz kompanije "Gas-res" i dodaju da ne postoji nikakva odluka "Gasproma" o poskupljenju prirodnog gasa za Republiku Srpsku.

Iz ovog preduzeća navode da imaju potpisan ugovor sa "Gasprom eksportom" do kraja ove godine, da je on potpisan 2015. godine i od tada se povremeno produžava.

"Način formiranja cijena prirodnog gasa, na osnovu naftne formule, je neizmjenjen od početka ugovora i to je prednost, jer se ne koriste berzanske cijene prirodnog gasa koje su višestruko više i nepredvidivije", navode iz "Gas-resa".

Kompanija "Gas-res" u skladu sa ugovorom koji ima sa "Gasprom eksportom", redovno i bez kašnjenja izmiruje sve svoje finansijske obaveze.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.