Ruski gigant

"Gasprom" šalje gas ka Evropi preko Ukrajine

 • Izvor: Srna
 • 03.09.2022.10:24

Ruski energetski gigant "Gasprom" saopštio je da će ka Evropi isporučivati 42,7 miliona metara kubnih gasa preko Ukrajine, samo nekoliko časova nakon što je objavljeno da neće biti nastavljen protok ka Njemačkoj putem "Sjevernog toka jedan".

U saopštenju "Gasproma" navodi se da je protok putem stanice blago povećan u odnosu na jučerašnjih 41,3 miliona metara kubnih gasa, što nije dovoljno da se nadomesti količina koja je trebala da ide "Sjevernim tokom jedan".

"Gasprom" je kasno sinoć saopštio da je primjećeno isticanje ulja na opremi tokom radova na održavanju "Sjevernog toka jedan" i da neće nastaviti protok gasa.

Nije saopšteno koliko vremena je potrebno za popravku kvara. 

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.