Slovenija i Sjeverna Makedonija

Gorivo pojeftinilo u još dvije zemlje regiona

  • Извор: Телеграф
  • 22.11.2022. 08:35

Regulatorna komisija za energetiku Sjeverne Makedonije objavila je nove cijene goriva, po kojima su od ponoći benzin od 95 oktana i evrodizel jeftiniji za tri denara po litru, prenijela je Makedonska radio-televizija.

Navodi se da litar benzina od 95 oktana od danas košta 88,5 denara (1,44 evra), a evrodizela 90 denara ( 1,47 evra).

Dodaje se i da benzin od 98 oktana ima nižu cijenu za jedan i po denar, i prodaje se za 90,5 denara (1,48 evra) po litru.

Osim toga, dobra vijest čeka i vozače u Sloveniji.

Naime, tamo će dizel gorivo na pumpama van auto-puteva od ponoći biti jeftinije za 9,5 centi po litru, a pojeftiniće i benzin od 95 oktana, saopštilo je Ministarstvo privrede Slovenije, prenosi ljubljansko "Delo".

Maksimalna dozvoljena maloprodajna cijena dizel goriva na pumpama van auto-puteva biće 1,623 evra po litru, a benzina - 1.464 evra po litru, preciziralo je Ministarstvo.

U Sloveniji se svake dvije nedjelje utvrđuju maksimalno dozvoljene cijene motornih goriva, a osnova za obračun je prosjek najviših dnevnih cijena goriva na evropskim berzama u protekle dvije nedjelje, prenosi "Telegraf.rs".

Cijene motornih goriva su ograničene samo na pumama van auto-puta, napominje "Delo".

Podsjećamo, i u Srbiji je gorivo pojeftinilo. Cijena evro dizela u narednih sedam dana biće 217 dinara, što je za pet dinara jeftinije nego prošle sedmice, a evro premijum BMB 95 benzin je tri dinara jeftiniji i iznosi 183 dinara za litar.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.