Цијене расле

Грађани не штеде на двоточкашима

  • Извор: Глас Српске
  • 05.10.2023. 11:01

Иако су цијене мотоцикала и скутера у протеклом периоду расле и по неколико пута, трговци у мото-шоповима задовољни су продајом, а појединих модела због великог интересовања је чак мањкало.

Према подацима Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, за девет мјесеци ове године увезена су 4.804 мотоцикла, укључујући и мопеде, бицикле и слична возила са помоћним мотором, чија је вриједност достигла 15,6 милиона марака.

У истом периоду лани стигло је 3.255 комада ових превозних средстава, а вриједност је била нешто већа од десет милиона марака.

"Током ове године највише их је стигло из Јапана и то у вриједности већој од 4,4 милиона марака, а БиХ их је још увозила и из Италије, Кине, Француске, Аустрије и Тајланда", подаци су УИО.

Власник бањалучке радње “Moto Shop 7” Бојан Мајкић каже да су задовољни продајом.

"Највећа потражња је за скутерима, али и мотоциклима од 700 и 900 кубика, а купци су најчешће спремни да издвоје између 15.000 и 20.000 КМ“, казао је Мајкић, преноси Глас Српске.

Цијене двоточкаша су, каже, више и до 15 одсто него лани, али то зависи од врсте и модела.

"Ове године је лакше било набавити робу од добављача него лани, али неки најпродаванији модели распродати су још у августу“, рекао је Мајкић.

Разбацана гомила смећа поред пута: Депоније угрожавају Дебељаке

Разбацана гомила смећа поред пута: Депоније угрожавају Дебељаке

Истакао је да међу купцима мотора има и припадница њежнијег пола.

"Моторе купују све генерације, од 25 година па навише, а посебно нам је драго што међу купцима има и жена“, казао је Мајкић.

У бањалучкој продавници “Педа мотор” кажу да увозе мотоцикле мање кубикаже.

"У понуди имамо моделе од 125 и 250 кубика, а задовољни смо потражњом. Занимљиво је да међу купцима има доста дјевојака“, рекли су у овој трговини.

С обзиром на мању кубикажу, како кажу, и цијене су прихватљивије па је за модел до 125 кубика потребно издвојити 3.000 КМ.

Велика акција СИПА-е: Претреси широм БиХ, ухапшене три особе

Велика акција СИПА-е: Претреси широм БиХ, ухапшене три особе

У продавници “Gyavera BH - CFMOTO” из Бањалуке кажу да је продаја мотоцикала на истом нивоу као и прошле године.

"С друге стране, веома је порасла потражња за квадовима. Грађани су у просјеку за њих спремни одвојити око 15.000 КМ, исто колико и за мотоцикле“, казали су у овој радњи.

Додали су да су у протеклом периоду били приморани да коригују цјеновник.

"Цијене су у посљедње двије године расле неколико пута, у складу са осталим поскупљењима и инфлацијом. Људи се нису жалили, јер су свјесни да је такво стање на тржишту“, рекли су у овој радњи.

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића

Нови детаљи убиства инспектора: Кокановић и Савић дошли у клуб да траже Марковића


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм