Turizam

Hercegovačka kuća uskoro u Beogradu

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2023. 20:14

Trebinje dodatno učvršćuje veze sa Srbijom. Ovih dana na tome najviše rade Hercegovačka kuća i Turistička orgranizacija.

Već od narednog mjeseca na Vračaru u Beogradu širiće se mirisi hercegovačkih đakonija. Tamo je u toku  opremanje nove poslovnice Hercegovačke kuće a radi se i na dobijanju dozvola za izvoz.

"Sve ono što se nalazi na policama Hercegovačke kuće u našim objektima u Republici Srpskoj nalaziće se i na policama Hercegovačke kuće u Beogradu, vjerovatno neće od samog početka ali ćemo postepeno ubacivati kako koji proizvod bude dobijao odobrenje", kaže Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda u Trebinju.

Upravo gosti iz Srbije su i najčešći kupci u Hercegovačkoj kući u Trebinju, a ujedno su i najbrojniji turisti najjužnijeg grada Srpske.

Zato će im se grad i odužiti, u Turističkoj organizaciji su spremili kampanju sa raznim pogodnostima.

"Besplatan parking za državljane Srbije koji dođu u tom periodu u Trebinje, biće pogodnosti u vidu ulaza na zatvoreni bazen, besplatan ulaz u Muzej Hercegovine, sve ustanove su se uključile, naravno turistički subjekti, ugostititelji, restorani će dati popust za turiste", objašnjava Nikola Kokić iz Turističke organizacije Trebinja.

Sve to od 15 do 19 februara u okviru kampanje "Vaš praznik, naš grad Sretenje u Trebinju".

Turisti iz Srbije čine 55% od ukupnog broja gostiju u gradu podno Leotara.