Милијардер

Илон Маск упозорио: Морамо нешто урадити или долар неће да вриједи ништа

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 04.05.2024. 17:18

Илон Маск подигао је узбуну због огромног државног дуга Сједињених Америчких Држава упозоравајући како ће амерички долар постати безвриједан ако се ништа не предузме.

Државни дуг земље већи је од 34 хиљаде милијарди долара.

"Морамо направити нешто у вези с државним дугом или долар неће да вриједи ништа", написао је Маск на мрежи Икс.

Политички новинар Ед Красенстајн написао му је да је проблем што се ниједна администрација не жели бавити питањем државног дуга јер је дугорочно рјешење вјероватно краткорочна штета за привреду.

"Па, нешто се треба предузети. Требали бисмо барем успорити раст дуга", одговорио је Маск.


Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

Сенатор Ренд Пол рекао је како је државни дуг заправо највећа пријетња америчкој националној безбједности и упозорио да лудим расипањем Американци пријете постојању властите валуте, а можда и земље.

"Државни дуг највећа је пријетња с којом се наша земља суочава и брзо се приближавамо кризној тачки. Вријеме је да Конгрес стави интересе земље испред политичке примјерености и постави здраве фискалне темеље прије него ли буде прекасно", тврди Скот Петерс у чланку објављеном у "Хилу", преноси "Јутарњи Лист".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)