Милијардер

Илон Маск упозорио: Морамо нешто урадити или долар неће да вриједи ништа

 • Извор: Јутарњи.хр
 • 04.05.2024. 17:18

Илон Маск подигао је узбуну због огромног државног дуга Сједињених Америчких Држава упозоравајући како ће амерички долар постати безвриједан ако се ништа не предузме.

Државни дуг земље већи је од 34 хиљаде милијарди долара.

"Морамо направити нешто у вези с државним дугом или долар неће да вриједи ништа", написао је Маск на мрежи Икс.

Политички новинар Ед Красенстајн написао му је да је проблем што се ниједна администрација не жели бавити питањем државног дуга јер је дугорочно рјешење вјероватно краткорочна штета за привреду.

"Па, нешто се треба предузети. Требали бисмо барем успорити раст дуга", одговорио је Маск.


Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

Ово је пропаст: Паника међу становницима хрватске хит дестинације

Сенатор Ренд Пол рекао је како је државни дуг заправо највећа пријетња америчкој националној безбједности и упозорио да лудим расипањем Американци пријете постојању властите валуте, а можда и земље.

"Државни дуг највећа је пријетња с којом се наша земља суочава и брзо се приближавамо кризној тачки. Вријеме је да Конгрес стави интересе земље испред политичке примјерености и постави здраве фискалне темеље прије него ли буде прекасно", тврди Скот Петерс у чланку објављеном у "Хилу", преноси "Јутарњи Лист".

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.