Британски компјутерски експерт

Изгубио биткоине вриједне 500 милиона долара

  • 02.04.2024. 09:21

Британски компјутерски експерт који је случајно загубио хард-диск са 7.500 биткоина (БТЦ), чија је тренутна вриједност процијењена на најмање пола милијарде долара, покренуо је судски поступак како би приморао градско вијеће Њупорта да му дозволи да претражи депонију гдје се вјерује да је уређај за складиштење закопан.

Џејмс Хауелс чији је бивши партнер случајно бацио диск са 7.500 биткоина, покренуо је правни поступак како би приморао градско вијеће Њупорта да му дозволи да претражи депонију гдје вјерује да се налази криптовалута. 

Група инвеститора хеџ фондова наводно финансира Хауелсову потенцијално скупу тужбу, преноси Дејли мејл, додајући да ће инвеститори добити дио изгубљеног БТЦ-а ако и када их Хауелс успјешно поврати. 

Поред финансирања тужбе, која би требало да буде поднијета Вишем суду, инвеститори хеџ фондова окупили су тим стручњака за претрагу и инжењера за опоравак података.

Предвиђајући даље повећање вриједности криптовалуте, британски стручњак је рекао да само жели да му се пружи прилика да пронађе изгубљене биткоине.

Према наводима Дејли мејла, вриједност изгубљених биткоина поједини стручњаци процјењују на више од 525 милиона долара по тренутним цијенама, док Хауелс каже да ће вриједност биткоина које тражи далеко премашити милијарду долара. 

''Неки стручњаци вјерују да ће до краја године цијена порасти на 25.000 долара по новчићу. То би учинило да мој хард диск вриједи 1,5 милијарди фунти...Желе да одем и заборавим на то, али како би неко могао? Зашто да одустанем? Све што желим је шанса да вратим своју имовину“, рекао је Хауелс.

Градско вијеће Њупорта већ је одбило захтјев компјутерског стручњака за ископавање, наводећи потенцијалне негативне утицаје на животну средину на околно подручје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм