Kupovina Elona Maska

Kako će preuzimanje Tvitera uticati i na kripto valute?

  • Извор: Телеграф
  • 31.10.2022. 15:42

Nedavno je najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Mask, inače rođen u Južnoafričkoj republici, završio preuzimanje Tvitera vrijednog 44 milijarde dolara kako se navodi se u podnesku američkoj vladi.

U četvrtak, 27.10.2022. je podnijet podnesak američkoj komisiji za hartije od vrijednosti, kojim se potvrđuje preuzimanje.

Njujorška berza saopštila je u petak da je trgovanje akcijama Tvitera obustavljeno, navodeći kao razlog preuzimanje kompanije koje je formalno u toku. Podsjetimo se da su se pregovori vodili i prije nekoliko mjeseci, kada je u jednom trenutku Elon Mask odustao navodno zbog prevelikog broja lažnih profila na Tviteru.

Pretpostavlja se da je pravi razlog ipak bila cijena, što nije zvanično potvrđeno. Sklapanjem konačnog Ugovora o preuzimanju stavljena je tačka na na sve dosadašnje špekulacije i Elon Mask je i zvanično vlasnik društvene mreže Tviter. Odmah nakon preuzimanja Tvitera, Elon Mask je otpustio veliki broj menadžera u San Francisku za koje smatra da nisu kvalitetno radili svoje poslove.

Novi menadžment koji će biti imenovan će sprovoditi novu politiku kompanije, kako najavljuje Mask.

U prethodnim nastavcima smo pisali o velikim investicijama u kripto valute kompanije Tesla. Čiji je vlasnik takođe Elon Mask. Dio portfolija kompanije je investiran u kripto valute što je izazvalo kontroverzne komentare u kripto javnosti ali i šire. Mask je najavio uvođenje kripto valuta u poslovanje Tvitera ne samo kao potez koji će dalje afirmisati kripto valute već i kao mjeru za gašenje lažnih profila odnosno mreže botova.

Velika podrška u ovom poslu se očekuje od kripto breze Binance, koja će pomoći otkrivanju simuliranih profila kao i njihovo efikasno odstranjivanje sa mreže. Na taj način se najavljuje „čišćenje“ Tvitera od lažnih profilima koje je Mask pominjao u prethodnim pregovorima oko kupovine kompanije.

Kako za sada stvari stoje, fokus kompanije Tviter će se pomjeriti sa Bitkoina – BTC, na Binance Coin – BNB kao i Dogecoin – DOGE. Dok je BNB uveden kao zvanična digitalna valuta kripto berze Binance, DOGE je napravljen kao šala dvojice inženjera Bilija Markusa i Džeksona Palmera. Prosto je nevjerovatno kako dvije kripto valute sa potpuno različitim porjeklom nastanka staju rame uz rame u novom kontekstu Tvitera.

Ideja Elona Maska je da napravi digitalni eko sistem koji neće predstavljati samo društvenu mrežu već mnogo više od toga. Uvođenjem digitalnih kovanica u novi eko sistem postavlja nove standarde i pruža nove mogućnosti koje će omogućiti dalje širenje Tvitera, a samim tim i veću zaradu.

Da li će BNB i DOGE uspjeti da umanje značaj BTC, saznaćemo uskoro. Ono što je sigurno je to da je Elon Mask veoma ozbiljno pristupio ovom poslu i da će eko sistem čije je kreiranje u toku donijeti značajne novine.

(Telegraf)

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.