Za potrebe domaćeg tržišta

"Klas" redukuje izvoz brašna

  • Извор: ПР
  • 16.03.2022. 10:32

Sarajevska kompanija "Klas" odlučila je da maksimalno redukuje izvoz brašna, a nekim zemljama i obustavi, kako bi osigurala dovoljne količine za domaće tržište.

Uprava kompanije donijela je odluku da se redukuje izvoz brašna prema velikim izvoznim tržištima, jer je potražnja za brašnom i do tri puta veća od uobičajene, što dovodi u pitanje stabilnost i snabdijevenost domaćeg tržišta koje je u ovom trenutku prioritet.

Iz ove kompanije ističu da prilagođavanjem trenutnoj situaciji i sve strožim ograničenjima uvoza pšenice i ostalih sirovina, potrošači BiH moraju osjećati sigurnost u smislu da će na policama biti dovoljne količine "Klasovog" brašna.

"Primarni zadatak jeste zaštititi građane BiH u uslovima više nego otežane nabavke sirovina kako to, u ovim momentima za svoje domaće potrošače, rade i sve druge evropske i regionalne države", saopšteno je iz "Klasa".

Trenutno se na tržištu pšenice dešava konsolidacija i redefinisanje količina i uslova poslovanja koju iniciraju proizvođači ove žitarice, pa shodno tome "Klas" redovno prati situaciju i vrši procjenu stanja zaliha svih sirovina sa ciljem kontinuiranog i stabilnog snabdijevanja tržišta, navodi se u saopštenju.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм