ATV

Министарство

Ко ће добити накнаду штете од афричке куге свиња од одобрених средстава

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2023. 11:32

Два милиона КМ које је данас одобрио Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске за сузбијање посљедица афричке куге свиња, искористиће се за 100 одсто накнаду штете за кориснике чија штета износи до 5.000 KМ, као и за дјелимичну накнаду штете за веће кориснике, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Како су додали, приоритет су при томе имали корисници којима је узгој свиња приоритетно служио за задовољавање властитих прехрамбених потреба.

"На овај начин накнада штете биће у цјелини исплаћена за више од 300 корисника, односно у цјелини су исплаћени сви произвођачи из општина Градишка, Доњи Жабар, Угљевик, Шамац, Модрича, Пелагићево, Чајниче, Билећа, Гацко, Соколац, Шипово и Милићи“, стоји у саопштењу ресорног министарства. 

Дјелимична накнада и овај пут исплаћена је за ветеринарске организације, ЈУ Ветеринарски институт др Васо Бутозан и организације које су вршиле услугу санације терена.

Шест милиона за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња

Шест милиона за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм