Žepče

Kompanija iz BiH koja radi za BMW i Mercedes gradi pogon na 3.500 kvadratnih metara

  • Извор: Агенције
  • 26.07.2023. 16:13

Firma Jifeng Automotive Interior BH d.o.o Žepče, koja radi za automobilske ginante poput BMW-a, Audija i Mercedesa, gradi novo postrojenje na 3.500 kvadratnih metara.

Jifeng Automotive Interior BH d.o.o Žepče je osnovan u maju 2018. godine i u vlasništvu je Jifeng Automotive Interior GmbH Njemačka.

Nakon osnivanja JAI GmbH Njemačka i početka proizvodnje konzola (nasloni za glavu i ruke) za interijere automobila na evropskom tržištu u Češkoj, javila se potreba za dobavljačem presvlaka za ove proizvode.

Tako je nastala ideja za proizvodnju presvlaka unutar grupe, pa je osnovana kompanija u BiH. Od 2018 JAI BH se bavi proizvodnjom presvlaka za autodijelove, navlaka za glavu i naslona za ruke.

"Sarađujemo i radimo za velike evropske dobavljače automobila kao što su BMW, Audi, VW, Daimler – Mercedes, Škoda Auto, Ineos, Land Rover", kažu u kompaniji.


Jeziv snimak sa Rodosa: Pogledajte šta su požari uradili ovom nekada predivnom ostrvu

Jeziv snimak sa Rodosa: Pogledajte šta su požari uradili ovom nekada predivnom ostrvu

"Tokom zadnjih 5 godina puno urađenog posla ostalo iza JAI BiH. Uspješno smo proveli preko 20 projekata, zaposlili preko 500 radnika, uspostavili nakon šivenja procese krojenja, montaže kompletnih gotovih proizvoda, brizganja pjene za Uzglavnike, otvorili odjeljenje razvoja kompletnih proizvoda, otvorena je druga lokacija u Zenici. Trenuto radimo na 5.000 kvadrata, međutim ovdje nećemo stati, planovi za dalje širenje su već uveliko u toku i u roku pola godine ulazimo u novu halu od 3.500 kvadrata u Zenici", navode iz kompanije.

Nominovani su za dodatne projekte, a početak proizvodnje očekuju sljedeće godine.

"Ono čime se ponosimo i što je naša glavna snaga su naši ljudi, mlada ekipa koja s puno energije i truda čini sve da ovaj brzi rast firme ide u pravom smjeru. Ponosni smo što smo uspjeli da doprinesemo razvoju naše države, pogotovo našeg Ze-Do kantona, zapošljavanjem ljudi, razvojem novih do sada nepoznatih tehnologija, te podizanju izvoza, jer 100% proizvedenog ide u Evropu", poručili su.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.