Обуставили испоруку регистарских таблица

Компанија "Тесла" тужила Шведску

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2023. 17:43

Америчка компанија "Тесла" тужила је Шведску преко Агенције за саобраћај пошто су радници поште у тој скандинавској држави обуставили испоруку регистарских таблица за нова возила те фирме.

"Тесла" нема синдикат, али радници у Шведској траже да произвођач аутомобила потпише колективни уговор, као и већина радника у тој земљи. "Тесла" нема производно постројење у Шведској, већ неколико сервисних центара.

Америчка компанија саопштила је да тужи Шведску преко Агенције за саобраћај јер забрана приступа регистарским таблицама представља "незаконит дискриминаторски напад усмјерен према 'Тесли'".

"Без јефтиног руског гаса Њемачкој пријети деиндустријализација"

Портпарол шведске Агенције Микаел Андерсон истакао је да они не дијеле мишљење "Тесле" да блокирају дистрибуцију регистарских таблица.

"Зато је компанија 'Тесла' донијела одлуку да ово питање ријеши пред судом, што је њихово право. Још нисмо добили тужбу и зато је тешко дати директан коментар", нагласио је Андресон.

Тужба је предата данас и "Тесла" истиче да Агенција има "уставну обавезу да обезбиједи регистарске таблице власницима возила".

Радници поште у Шведској обуставили су прошле седмице доставу радионицама америчке компаније "Тесла", чиме су се у штрајку придружили механичарима и радницима на пристаништима због одбијања ове Фирме да потпише Колективни уговор о платама.

Вишковић за АТВ: Повећање пензија и плата у просвјети, потписаћу шта договоре социјални партнери

Вишковић за АТВ: Повећање пензија и плата у просвјети, потписаћу шта договоре социјални партнери

Према наводима синдиката "Иф метал", око 130 механичара из 10 радионица "Тесле" у седам градова Шведске обуставило је рад 27. октобра.

Штрајк је проширен како би обухватио и друге радионице које, између осталих произвођача, услужују "Теслу" и радници на пристаништима одбијају да истоваре аутомобиле америчке компаније у свим шведским лукама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.