Posebno priznanje

Kompanija Visa nagradila Novu banku

  • Izvor: ATV
  • 21.07.2022.12:03

Izvrsnost u poslovanju Nove banke Banja Luka još jednom je potvrđena priznanjem dodijeljenim od strane kompanije Visa, jednog od svjetskih lidera u digitalnim plaćanjima, prisutnim na tržištu jugoistočne Evrope već dugi niz godina. Nagrada pod nazivom „Exceptional Growth in E-commerce Acquiring“, koja se odnosi na značajan doprinos Nove banke u rastu online plaćanja na BiH tržištu, uručena je za postignuća iz 2021. godine.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija Visa izrazila je duboku zahvalnost prema Novoj banci, kao vrijednom partneru koji je u protekloj godini uložio dodatne napore za promociju i omogućavanje bolje dostupnosti bezgotovinskog plaćanja za građane Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj promocije bio je uklanjanje prepreka i uključenje što većeg procenta stanovništva u globalnu ekonomiju. 

"Ova nagrada je snažan podstrek da nastavimo sa kontinuiranim radom na unapređenju postojećih i razvojem novih usluga u oblasti digitalnih servisa", izjavio je Stefan Pajić, rukovodilac korporativnih komunikacija u Novoj banci.

Iz Nove banke navode da im je uručeno priznanje potvrda ostvarenih rezultata, ali i izvanredne usluge koju oni pružaju svojim klijentima, za šta je neophodna otvorenost prema inovativnim rješenjima i dobro poznavanje bosanskohercegovačkog tržišta.