Ministarstvo energetike

Konsultacije u Banjaluci: Potrebno korigovati cijenu struje

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2022. 14:47

Cijenu električne energije za privredu potrebno je korigovati zbog povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji, zaključeno jeu Banjaluci na konsultacijama ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sa predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Na sastanku je konstatovano da povećanja troškova u poslovanju i proizvodnji električne energije bitno utiču na proizvodnu cijenu kilovat-sata i da stoga postoji potreba povećanja cijene električne energije za narednu godinu.

Predstavnici privrednih asocijacija su pokazali razumijevanje i iznijeli jednoglasan stav da je cijenu električne energije za privredu potrebno korigovati, naglasivši da ovo pitanje, prije donošenja konačne odluke, treba biti predmet daljih razgovora, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Đokić je naglasio da će Republika Srpska i sa povećanjem cijene električne energije imati i dalje najpovoljniju i najnižu cijenu od svih država u našem okruženju. Prema njegovim riječima, ključni interes Vlade Republike Srpske je i dalje da se održi i stalno unapređuje privredna aktivnost u Republici Srpskoj i zato će nastaviti pružati podršku mjerama koje stoje na raspolaganju.

Dogovoreno je da se u narednom periodu nastave konsultacije na temu cijene električne energije, u cilju postizanja adekvatnog dogovora i zadovoljavajućeg rješenja za sve uključene strane.

Sastanku su prisustvovali generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, predsjednici Područnih privrednih komora Banjaluka i Bijeljina, kao o predstavnici nekoliko većih proizvodnih preduzeća u Republici Srpskoj.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.