Predsjedavajuća Savjeta ministara

Krišto: Mora se raditi na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju konkurentnosti

  • Извор: Агенције
  • 27.04.2023. 11:38

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto rekla je danas na otvaranju "Jahorina ekonomskog foruma" da se mora raditi na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju konkurentnosti privrede.

Krišto je rekla da je ekonomija BiH zavisna od privrednih kretanja u okruženju.

"To je posebno izraženo danas kada smo suočeni sa višeslojnim globalnim izazovima, od usporenog privrednog rasta do pogoršanog stanja na tržištu rada prouzrokovanog pandemijom virusa korona", rekla je Krišto.

Ona je istakla da je opredjeljenje Savjeta ministara usmjereno ka održivom ekonomskom rastu i razvoju i nastavku socioekonoskih reformi, te jačanju vladavine prava, političkih prilika i članstvu u EU.

Otvoren Jahorina ekonomski forum:

Otvoren Jahorina ekonomski forum: "BiH treba pristupiti otvorenom Balkna"

Ističući da se "Jahorina ekonomski forum" već šestu godinu etablira kao važna manifestacija, ona je istakla da je forum prilika da se razgovara o važnim pitanjima koja će dugoročno doprinijeti socioekonoskom razvoju i unapređenju poslovnog okruženja.

Ona je izrazila uvjernje da će i ove godine "Jahorina ekonomski forum" doprinijeti boljoj komunikaciji među učesnicima i iznjedriti kvalitetne zaključke.

Danas, prvog dana Foruma, predviđena je diskusija u okviru devet panela, dok će i sutra, drugog dana, učesnici voditi raspravu u okviru još osam panela.

Karan odgovorio Helezu: U BiH neće biti rata

Karan odgovorio Helezu: U BiH neće biti rata

Na Forumu će kroz panele biti zastupljene regionalne teme kao što su "Otvoreni Balkan", ekonomska saradnja, energetska tranzicija, poljoprivreda i digitalna transformacija, te jačanje konkurentnosti lokalnih zajednica i lokalne ekonomije, najavili su organizatori.

"Jahorina ekonomski forum" održava se pod zajedničkim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, Savjeta ministara, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Udruženja "Ekonomski forum".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм