Из Шемпетра

Махле отпушта 170 радника у Словенији: Производњу сели у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 21.03.2024. 08:07

Компанија Махле из Шемпетра, која запошљава 1.800 људи, отпустиће раднике због пресељења производног програма стартера у Босну и Херцеговину.

У 2024. години укида се 170 радних мјеста, потврдили су за портал "24ur.com" у шемпетерској компанији.

"Како би осигурао даљи раст аутомобилске индустрије и заштитио будућу конкурентност, Махле јача своје производне капацитете у Шемпетру код Горице. Но, како би се постигао тај циљ, компанија мора оптимизовати производне капацитете", објаснили су.

Будимир за АТВ: Очекујем отварање преговора; ЕУ оваква више не може трајати

Будимир за АТВ: Очекујем отварање преговора; ЕУ оваква више не може трајати

Производни програм стартера који се производе за покретање свих врста мотора с унутарњим изгарањем бит ће пресељен из Шемпетра при Горици у нову фабрику у Александровцу у Републици Српској. Селидба је већ почела, преносе Независне.

Након почетних прилагодби радних мјеста које су већ проведене, даљих 170 радних мјеста повезаних с производњом биће укинуто 2024. године, додали су из некадашње Летрике, коју је 2014. године преузео њемачки Махле.

Требиње центар енергетике региона - почео пети СЕТ

Требиње центар енергетике региона - почео пети СЕТ

Недавно је грађевинска компанија Баупартнер Лукавац саопштила да је завршила изградњу фабрике МАХЛЕ Елецтриц Дривес Босниа. Фабрика се простире на 30.908 квадратних метара унутрашњег простора и 37.600 квадратних метара вањског простора.

Подсјећамо, МАХЛЕ Елецтриц Дривес Босниа потписао је уговор с Баупартнером о изградњи фабрике у новембру 2022. године. МАХЛЕ Елецтриц Дривес Босниа улаже 20 милиона евра у фабрику, наводи се у ранијем саопштењу општине Лакташи. Очекује се да ће фабрика запошљавати око 900 радника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.