Mostar

Mate Rimac uložio u startup bh. preduzetnika koji mu je spasio firmu

  • Извор: Кликс
  • 04.08.2023. 09:23

"Rolla", fitness tech startup koji je osnovao mostarski preduzetnik Igor Krezić, zatvorio je početni krug finansiranja s prikupljenih 6.3 miliona evra.

Ovo je najveća investicija ikad u Centralnoj i Istočnoj Evropi za fitness startup, piše "Klix.ba".

Među ulagačima se posebno ističe ime Mate Rimca, koji od ranije poznaje Krezića.

Krezić je vijest prokomentarisao na Facebooku.

"Rolla je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna - motivisati što veći broj ljudi da unaprijedi svoje zdravlje. Sada, uz podršku Mate Rimca i Sache Dragica, možemo proširiti tim koji marljivo radi na toj misiji", poručio je. 

Ubrzo je stigao i Rimčev odgovor.


Srpska pjevačica raspalila po Merlinu: Odron, gadljiv na Srbe, ali ne i na pare

Srpska pjevačica raspalila po Merlinu: Odron, gadljiv na Srbe, ali ne i na pare

"Igor mi je prije 5 godina pomogao kad niko drugi nije htio / mogao i spasio firmu od propadanja. U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visokog nivoa", naglasio je. 

Posudio Rimcu 300 hiljada evra

Podsjetimo, Krezić je u emisiji "Vjetar u kosi" ispričao kako je Rimcu posudio 300 hiljada evra nakon samo dva dana poznanstva.

"Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret", rekao je tom prilikom. 

Krezić želi izgraditi Rollu kao sveobuhvatnu platformu za fitness koja će ljudima olakšati održavanje zdravog načina života. Ključnu poziciju zauzima aplikacija Rolla One, koja ima mogućnost prilagođavanja nivou kondicije, preferencijama i ciljevima korisnika. 

Rolla prikupljeni novac planira potrošiti na povećanje proizvodnih i komercijalnih timova, te uspostavljanje još jednog regionalnog razvojnog centra u BiH, zajedno s evropskim komercijalnim čvorištem koje bi trebalo pripomoći ekspanziji u Zapadnoj Evropi. 

Inače, mostarski preduzetnik je 2008. osnovao firmu NSoft koja se primarno bavi izradom softvera za kladionice i igre na sreću. NSoft se tako pozicionirao kao izuzetno uspješan proizvođač specijalizovanih rješenja za industriju igara na sreću. Izrađuju i sisteme iz domena sigurnosti.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: