Требиње

Метар квадратни и до 5.000 марака: Цијена станова порасла, потражња остала иста

  • 06.04.2024. 15:13

Цијене метра квадратног станова у Требињу порасле су у односу на прошлу годину, али је потражња остала иста, те у најјужнијем граду Српске сада износе 3.200 КМ и више, речено је Срни у Агенцији за некретнине "ХПМ".

Агент за некретнине у овој агенцији Јован Ковач навео је да се највише траже мањи једнособни станови, али све више и двособни, као и трособни.

"Цијена метра квадратног готових станова на најбољим локацијама се крећу и до 5.000 КМ", рекао је Ковач.

Он је навео да су цијене мало порасле у односу на прошлу годину.

"Станове највише купују наши људи из дијаспоре, процентуално их је највише из Канаде и Аустралије. Станове купују и грађани Требиња, углавном траже и купују у староградњи гдје се цијене метра квадратног крећу од 2.300 КМ и више", рекао је Ковач.

Он је истакао да су најскупљи станови у Требињу на локацији Травунија, гдје је цијена метра квадратног опремљених станова и виша од 5.000 КМ.

Власник грађевинске фирме "Мис инвест" Миладин Стевић рекао је Срни да се у Требињу граде станови од једнособних до пентхауса од 150 или 200 метара квадратних, те да је добра заинтересованост за куповину.

Стевић је навео да цијена зависи од локације, квалитета градње, те да износе од 3.200 КМ до 5.000 КМ по метру квадратном.

"Станове купује и домаће становништво, дијаспора и људи из Србије. Има купаца који траже и једнособне станове, али и оних који хоће комФор, већином се продају у самој изградњи", рекао је Стевић.

Он је додао да цијене некретнина расту, с обзиром на инфлацију у цијелом свијету, па људи налазе сигурност улажући у некретнине.

"Прошли објекат који смо правили прије двије године продавали смо за 2.200 КМ по метру квадратном, а те исте станове купци сада продају за 4.000 КМ", рекао је Стевић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм